Telenet Cloud Online Help

Als ik in Outlook (2003) een binnengekomen e-mail beantwoord, dan gebeurt dat niet via mijn eigen e-mailadres, maar dan is het verzendadres blijkbaar dat van mijn tweede mailaccount of alias. Hoe kan ik dat voorkomen?

Standaard gebruiken zowel Outlook als Outlook Express de account waarop de e-mail is toegekomen. Als u dus "Beantwoorden" of "Doorsturen" aanklikt, krijgt u normaal gezien als verzendadres het adres te zien waarnaar de binnengekomen mail was gericht.


Maar als de accounts aliassen zijn voor dezelfde mailbox op de server, dan kan een van de andere adressen verschijnen in plaats van het eigenlijke adres (alias) waarnaar het bericht was verzonden. Dat is afhankelijk van welke (alias)account de berichten effectief heeft opgehaald.


De snelste manier om toch het juiste verzendadres te kiezen in Outlook, is bij het schrijven van de mail de knop "Accounts" in te drukken en vervolgens de juiste account te selecteren. Er verschijnt dan bovenaan uw mail een regel met "Dit bericht wordt verzonden via xxx@yyy.zz" (Het door u gekozen account/mailadres).


Als u meestal mail verstuurt (en beantwoordt) vanuit eenzelfde account, dan kunt u deze alias als standaardaccount instellen in Outlook. Dat kan via het menu Extra -> E-mailaccounts. Kies dan "Bestaande e-mailaccounts weergeven of wijzigen" en druk op de knop "Volgende" (in Outlook 2010: File -> Info -> Account Settings).

Selecteer de gewenste account en kies "Als standaard instellen". Bevestig met "Voltooien".

0 (0)
Artikel waardering ()
Geef een waardering aan dit artikel
Bijlagen
Er zijn geen bijlagen voor dit artikel.
Gerelateerde artikels
Hoe moet ik mijn e-mailprogramma instellen?
4178 keer bekeken sedert Mon, Jul 14, 2008
Hoe activeer ik de gratis diensten voor mijn mailbox?
1563 keer bekeken sedert Mon, May 21, 2012
Welke SMTP server dien ik voor mijn contactformulier te gebruiken?
3767 keer bekeken sedert Thu, Apr 23, 2009
Hoe kan ik een mailbox toevoegen?
4093 keer bekeken sedert Wed, Jul 30, 2008
Hoe kan ik een catch-all mailadres instellen?
2320 keer bekeken sedert Mon, Jul 14, 2008