Telenet Cloud Online Help

Wat is E-mail hosting?

Voor het versturen en ontvangen van e-mail hebt u een mailserver nodig. Deze slaat berichten tijdelijk op, tot ze in uw mailbox of die van uw bestemmeling kunnen worden afgeleverd. Het opzetten en beheren van een eigen mailserver vergt heel wat kennis, om nog niet te spreken van de investering in servers en softwarelicenties. Hostbasket neemt deze taken over en zorgt ervoor dat u zonder investering en zonder zorgen kan blijven rekenen het binnenkomen van die belangrijke e-mails (met bestellingen).

Voordelen

Voordelen van E-mail Hosting bij Hostbasket:

 • Geen investering in eigen mailserver
  Het opzetten van een mailserver vereist heel wat investeringen : er moet een server en software aangekocht worden en medewerkers moeten getraind worden om de mailserver te onderhouden. Daarnaast zijn er heel wat taken die dagelijks nodig zijn om de server optimaal te laten werken en uw gegevens veilig te houden. Hostbasket doet die investering en het onderhoud voor u. U profiteert van de schaalgrootte van Hostbasket en betaalt enkel een lage maandelijkse bijdrage voor wat u effectief gebruikt.

 • Veilig
  Uit een recent onderzoek blijkt dat 80% van de bedrijfsgegevens zich in het e-mail systeem bevindt. Bestellingen, afspraken met leveranciers en klanten, offertes zijn enkele voorbeelden van bedrijfskritische informatie die vaak via e-mail verlopen. Hostbasket zorgt voor een dagelijkse back-up van de gegevens op de mailserver. Zo is de informatie beschermd tegen verlies.

 • Geen verlies meer van e-mails
  Hostbasket begrijpt dat e-mail van levensbelang is voor de organisatie van zijn klanten. Daarom plaatste Hostbasket zijn engineers voor een unieke uitdaging : zorg ervoor dat geen enkele mail verloren gaat. Hieruit groeide Hostbasket’s oplossing waarbij er steeds back-up mailservers beschikbaar zijn. Nooit meer verlies van e-mails: een duidelijke belofte van Hostbasket.

 • Altijd beschikbaar
  In uw mailsysteem zit de belangrijkste informatie waar u dagdagelijks mee werkt. Die moet dan ook maximaal beschikbaar zijn. Omdat Hostbasket continu investeert in betrouwbare servers en infrastructuur is uw informatie altijd binnen handbereik.

 • Heel wat extra functies
  Hostbasket Office mail, op basis van hosted exchange, biedt heel wat extra’s die doorgaans enkel gereserveerd zijn voor zeer grote bedrijven. Zo kunt u telkens de meest recente versie van uw agenda raadplegen via uw PDA of Blackberry. Klik hier voor een volledig overzicht van de functies van Office Mail.


0 (0)
Artikel waardering ()
Geef een waardering aan dit artikel
Bijlagen
Er zijn geen bijlagen voor dit artikel.
Gerelateerde artikels
Wat is een catch-all mailbox?
3288 keer bekeken sedert Thu, Nov 19, 2009
Hoe werkt Antivirus & Antispam bij Telenet?
4980 keer bekeken sedert Wed, Jul 2, 2008
Is het mogelijk om e-mail te ontvangen met IMAP?
4490 keer bekeken sedert Mon, Jul 14, 2008
Wat is het verschil tussen POP3 en IMAP?
26288 keer bekeken sedert Fri, Jul 18, 2008
Wat zijn de voordelen van Exchange 2010?
2295 keer bekeken sedert Mon, Aug 27, 2012
Hoe een mail- of webhosting pakket koppelen aan uw domein
3276 keer bekeken sedert Fri, Dec 7, 2012
Welke SMTP server moet ik gebruiken?
56413 keer bekeken sedert Thu, Jul 3, 2008