Telenet Cloud Online Help

Domeinnaam kiezen

 1. Bedrijfsnaam
  De meeste bedrijven registreren meestal hun bedrijfsnaam als domeinnaam. Die domeinnaam doet dan dienst voor de bedrijfswebsite en voor de e-mailadressen van de medewerkers.

 2. Productnaam
  Soms registreren bedrijven ook productnamen en slogans. Dit gebeurt meestal om 2 redenen: ofwel wordt er een afzonderlijke website voor dat product opgezet ofwel wil het bedrijf vermijden dat een concurrent de domeinnaam zou registreren en zo mee profiteert van de marketinginspanningen en merkbekendheid.

 3. Gemakkelijk te onthouden
  Het Internet bevat miljoenen websites. Daarom is het zo belangrijk een domeinnaam te registreren die goed klinkt en gemakkelijk te onthouden is. Wie op zoek is naar een glazenwasser, zal weinig moeite hebben om www.glazenwasser.be te onthouden. Deze naam bevat immers de meest relevante trefwoorden en beschrijft de website in detail. Het is de perfecte naam voor deze specifieke website.

 4. Welke extensie?
  Het Top level domain (TLD), ook wel extensie genoemd, is het laatste deel van de domeinnaam. Het top-level domein kan enerzijds duiden op een geografische locatie (bv. eu voor Europa) of op een toepassing (bv. org voor non-profit organisaties). Het is ook verstandig de ’eu’ extensie te registreren. Zo bent u de concurrentie een stapje voor. Opgelet: aan sommige extensies zijn voorwaarden verbonden (bv. edu, jobs, aero).

 5. Vermijd cijfers, koppeltekens of liggende streepjes
  Deze tekens kunnen verwarring veroorzaken, zeker wanneer u uw domeinnaam mondeling aan iemand wil meegeven. U zult tot vervelens toe moeten herhalen dat het cijfer geen woord is. Domeinnamen met koppeltekens zijn iets moeilijker te onthouden, maar dit impliceert niet dat dit een slechte keuze is. Wanneer uw domeinnaam meerdere trefwoorden bevat is dit zelfs aan te raden omdat zoekmachines de woorden gescheiden door een koppelteken immers als aparte woorden herkent.

 6. Kort en krachtig
  www.communicatieenmediatraining.com is af te raden. Houd de domeinnaam zo kort mogelijk, zo vermijdt u ook spelfouten. Wij adviseren maximum 10 karakters. Wanneer u een naam kiest die moeilijk te spellen is, kunt u best verschillende variaties van die naam registreren.

 7. Opgelet met handelsmerken
  Vooraleer u een domeinnaam registreert, controleert u best of er al dan niet een handelsmerk voor bestaat en u de rechten van anderen niet schendt. Neem dit niet te licht op, een schending van een handelsmerk kan u uw hele zaak kosten. Het is uw verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat u geen handelsmerken schendt.

 8. Registreer NU!
  U kunt uw domeinnaam nu al registreren, in afwachting van eigen website. Zo bent u zeker dat uw domeinnaam veilig is. Er is geen enkele garantie dat uw domeinnaam ook morgen nog beschikbaar zal zijn. Bij domeinnamen geldt meestal het principe dat diegene die eerst registreert, de eigenaar is. Vlug zijn is dus de boodschap!
3 (3)
Artikel waardering (3 stem(men))
Geef een waardering aan dit artikel
Bijlagen
Er zijn geen bijlagen voor dit artikel.
Gerelateerde artikels
Hoe vergrendel ik mijn domeinnaam?
2709 keer bekeken sedert Mon, Jan 24, 2011
Hoe lang duurt het alvorens mijn domeinnaam actief wordt?
3569 keer bekeken sedert Thu, Jul 17, 2008
Wat is een contact type?
3435 keer bekeken sedert Wed, Jun 15, 2011
Hoe kan ik mijn domeinnaam koppelen aan Windows Live Mail?
3066 keer bekeken sedert Tue, Jul 10, 2012
Wat is een domeinnaam?
360611 keer bekeken sedert Mon, Jan 21, 2008
Moet ik mijn huidig internetabonnement naar Telenet overzetten als ik mijn domeinnaam naar Telenet transfereer?
4666 keer bekeken sedert Mon, Jun 11, 2012
Is er email inbegrepen in de domeinnaam?
5522 keer bekeken sedert Thu, Jan 24, 2008
Waarom heb ik een domeinnaam nodig om bepaalde producten te bestellen?
3144 keer bekeken sedert Mon, Apr 23, 2012
Hoe krijg ik mijn website op hogere plaatsen bij zoekresultaten?
4006 keer bekeken sedert Mon, Jul 14, 2008
Waarom heb ik een domeinnaam nodig?
334450 keer bekeken sedert Wed, Jan 23, 2008