Hoe maak ik een Scheduled Task aan op mijn Windows 2003 Server

U kunt heel wat taken in Windows automatiseren door middel van scripting. Om bepaalde scripts of programma’s te laten lopen heeft u in Windows de mogelijkheid een Geplande Taak aan te maken (Scheduled Task).
De Task Scheduler vindt u terug wanneer u naar het Configuratiescherm gaat van Windows.U krijgt een overzicht van de reeds aanwezige geplande taken ook al heeft uzelf geen taken toegevoegd. Sommige programma’s die u installeert kunnen zelf zo’n Taken aanmaken. Voorbeeld : een automatische check voor updates van een bepaalde applicatie.U kunt hier ook zelf een taak toevoegen door op “Add Scheduled Task” te dubbelklikken.Een wizard wordt geopend. Klik op ’Next’U ziet hier een overzicht van alle programma’s op uw Server of PC. Staat het programma niet in de lijst dan kunt u er naar Browsen via de knop ’Browse’. U kunt later de instellingen nog gaan aanpassen.Afhankelijk van de keuze die u maakt, krijgt u na het klikken op de ’Next’ knop een venster waar u verder kunt gaan specificeren.
Bij Weekly bijvoorbeeld krijgt u dan onderstaand scherm te zien:Bij het volgende scherm is het mogelijk dat u het administratief paswoord opnieuw moet ingeven van de server (of PC)
Het laatste scherm geeft u de mogelijkheid om nog meer geavanceerde instellingen te doen voor de Task die u instelt.Dit scherm ziet er dan als volgt uit :De taakomschrijving. Hier kunt u eventueel het programma of script nog opnieuw kiezen als u eerder het programma in het begin van de procedure niet kon terugvinden.De Schedule tab toont u nog eens het gekozen tijdstip voor de taak.
Ook hier kunt u bij Advanced nog extra instellingen doen. U kunt hier een begindatum en einddatum instellen, u kunt de taak ook een paar keer na elkaar laten lopen.De Settingstab laat u toe nog extra instellingen toe te voegen.De Security tab laat u toe beveiligingsinstellingen aan te passen.Als alle instellingen zijn gebeurd dan kunt u met een rechtermuisklik op de taak in het overzicht de eigenschappen opvragen. U krijgt dan opnieuw het venster te zien dat u verkreeg door de Advanced Settings aan te vinken bij het aanmaken van de taak.U krijgt dus opnieuw het volgende venster te zienDoor rechts te klikken op de taak in het overzichtsvenster kunt u de taak ook meteen starten of stoppen als er iets zou foutlopen. U kunt ook op die manier de taak verwijderen of hernoemen, kopiëren en plakken.

Posted : - Thu, Sep 3, 2009 4:25 PM. This article has been viewed 4395 times.
Online URL: https://onlinehelp.cloud.telenet.be/article.php?id=1087

Powered by PHPKB (Knowledge Base Software)