Hoe kan ik een Domein Forward instellen?

  1. Log in op MyCloud
  2. Klik op "Domeinnamen"
  3. Klik op de domeinnaam waarvan u de DNS wenst aan te passen
  4. Klik op "Forwarding". Hier kunt u de URL en/of mailforwarding instellen

 

 

 

Van: Hier kunt u een subdomein ingeven (bv. testsite). Wanneer u in dit veldje niets ingeeft dan wordt uw domein doorgelinkt naar het bestemmingsadres. U kunt de optie "Maak ook een forward aan voor www.domein.xx" uitvinken. In dat geval zal enkel domein.xx gelinkt worden aan de bestemming.

 

 
We gaan er hier in dit voorbeeld vanuit dat uw domeinnaam uwdomein.be is en dat u het veldje leeg laat en u de bovengenoemde optie aanvinkt.

 

 
Naar: In dit veldje geeft u het bestemmingsadres in. (bv. U wilt uw domein doorverwijzen naar uw webruimte bij uw internetprovider. Dan geeft u hier het rechtstreekse adres in van de webruimte bij uw provider).

 

 
We gaan er hier in dit voorbeeld vanuit dat uw bestemmingsadres http://www.forward.be is.

 

Als resultaat zult u dus het volgende krijgen:
http://www.uwdomein.be => http://www.forward.be
http://uwdomein.be => http://www.forward.be
 

 

Type: U hebt de keuze uit twee soorten forwarding: In een "Frame" of "Direct". Wanneer u voor "Frame" kiest, zult u altijd het originele domein zien waarvoor de forwarding is ingesteld. Wanneer u hier kiest voor "Direct" dan zult u het echte adres zien van de website.

 

 
Bv: Stel dat u het domein abcd.be hebt ingesteld voor forwarding naar een bestaande website met het adres mlkj.com. Dan zult u wanneer u voor "Frame" koos altijd in de adresbalk van uw browser het adres www.abcd.be zien. Wanneer u echter voor "Direct" kiest dan zult u het adres www.mlkj.com te zien krijgen in de adresbalk van uw browser.

 

 
Opgelet: Bij weergave in een frame is het mogelijk dat sommige scripts op de site niet of verkeerd werken.

 

 
U hebt ook nog 3 optionele velden: Titel website, Beschrijving en Sleutelwoorden

 

 
- Titel: Hier kunt u de titel ingeven van uw site. Deze wordt weergegeven bovenaan in uw browservenster en in de resultaten van zoekmotoren.
 

 

 

 

- Beschrijving en Sleutelwoorden: Wanneer uw site is geïndexeerd door een zoekmachine is het belangrijk dat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terechtkomt. U kunt dit zelf beïnvloeden door de site en pagina's een goede titel te geven en door het opnemen van een korte beschrijving en relevante sleutelwoorden.
 

 

 

 

5. Klik op "Bewaren" om de instellingen te bevestigen

 

 
Hou er rekening mee dat wanneer u aanpassingen doet in uw klantenaccount op DNS niveau deze door ons interne systeem verwerkt moeten worden. Dit kan enkele minuten tot enkele uren (bij veranderen van DNS server) duren. Dit is onder andere afhankelijk van de extensie van uw domeinnaam (.be, .com, .org, .eu, ... )
 
 
Posted : - Wed, Jul 2, 2008 12:47 PM. This article has been viewed 20899 times.
Online URL: https://onlinehelp.cloud.telenet.be/article.php?id=38

Powered by PHPKB (Knowledge Base Software)