Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

Backbone
Een computernetwerk van heel hoge capaciteit (meestal op basis van glasvezelverbindingen) dat de ruggegraat van een netwerk is en waarop andere netwerken aangesloten zijn. Het netwerk omspant een groot gebied.
Bandbreedte
De snelheid waarmee data over Internet getransporteerd wordt. Hoe groter de bandbreedte, hoe sneller de verbinding. Bandbreedte wordt meestal gemeten in bits per seconde (bps) of een veelvoud ervan (kbps, Mbps, Gbps).
Binair
Een binair bestand bestaat uit een verzameling (voor de mens niet leesbare) bits (nullen en enen), in tegenstelling tot ASCII-bestand.
Bookmark
Synoniem: favoriet. Het is een plek op het internet die door de gebruiker van een browser opgeslagen is, zodat hij deze plek zonder zoeken terug kan vinden.
Bouncing
Letterlijk terugkaatsing. Jargon voor een E-mail bericht dat terug wordt gestuurd naar de afzender omdat het niet afgeleverd kon worden.
Bulkmail
Grote hoeveelheden (ongevraagde) e-mailberichten. Zie ook `spam`
Byte
Een groepje van acht bits, vaak vertegenwoordigt één byte één karakter. Vaak wordt er gesproken in termen van kilobytes, 1024 bytes en megabytes, een miljoen bytes.