Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

Datatraffiek
Synoniem: dataverkeer. Het aantal bytes dat van en naar een website of server verstuurd is. Een gehoste website of server mag meestel maar een beperkte hoeveelheid data verkeer genereren (bijvoorbeeld 5 GB per maand).
DDoS
Distributed Denial of Service. Dit is een aanval op een computer of netwerk waarbij met een aantal (gehackte) computers, vaak vanaf vele plaatsen op de wereld, zoveel verbindingsverzoeken naar de server verstuurd worden, dat de service ervan tijdelijk niet beschikbaar is, of de server zelfs crasht.
Dedicated hosting
Hostingvorm waarbij één server volledig gebruikt wordt door één organisatie (in tegenstelling tot shared of "gedeelde" hosting). Dedicated hosting kan gebruikt worden voor websites, mailservers, bedrijfstoepassingen, streaming,...
Disk space
Opslagcapactiteit op een server, uitgedrukt in MB.
DNS BE
Belgische organisatie die instaat voor het beheer en reglementering van de .be domeinnaam (NIC).
Downtime
Downtime is de periode dat een server niet beschikbaar is voor het publiek. De server is dan down, en zit in zijn downtime.
Dreamweaver
HTML wysiwyg editor van Adobe waarmee u op relatief eenvoudige wijze een website kan bouwen.
Dynamisch IP-adres
IP-adres dat pas wordt vastgesteld als een communicatiesessie met een server wordt gestart. Het IP-adres varieert dus per sessie. Veel Internet-providers kennen aan hun abonnees per sessie een dynamisch IP-adres toe, omdat het aantal IP-adressen beperkt is.