Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

Hacker
Een persoon die probeert in te breken in systemen. Vaak is het de hacker er meer om het inbreken zelf te doen dan om het aanbregen van schade. Het zichzelf ongeoorloofd toegang verschaffen tot een systeem is wel strafbaar.
Hit
De hoeveelheid hits van een website wordt door een statistieken programma geteld als indicatie voor het aantal bezoekers. Een "hit" geeft aan dat een bezoeker een bestand van de website heeft opgevraagd. Wanneer een bezoeker een pagina of gehele website bezoekt kan dat dus voor een groot aantal hits zorgen.
Home directory
(wwwroot) De directory op een webserver of hostingpakket waar u HTML bestanden mag plaatsen, die zichtbaar moeten zijn op het Internet.
HSPDA
(High-Speed Downlink Packet Access) is een communicatiedienst met een tot 10 keer snellere transmissiesnelheid de UMTS snelheid. Daarmee moet het mogelijk worden om mobiel op internet te surfen met een breedband-ervaring.
Htaccess
Bestanden die extra info kunnen geven aan de Apache-webserver, bijv. beperkte toegang met een wachtwoord.
Hypertext
Hypertext is tekst voorzien van links, waardoor het geschikt is om een website mee op te bouwen. Wordt gebouwd met behulp van HTML.
Hypervisor
Synoniem: virtual machine monitor. Een hypervisor zorgt ervoor dat meerdere besturingssystemen tegelijkertijd op een computer kunnen draaien d.m.v. virtualisatie. Met de term hypervisor wordt de term supervisor uitgebreid, die toegepast werd op besturingssysteem kernels.