Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

IIS
(Internet Information Services) set van services zodat een MS Windows server kan fungeren als een webserver. Vergelijkbaar met Apache onder Linux.
InterNIC
(Internet Network Information Center) een Amerikaanse instelling die de uitgifte van com, net, org en andere domeinen verzorgt.
Intrusion detection
Applicatie die in het netwerk het verkeer analyseert om indringers te detecteren.
IPv4
Bij IPv4 is het IP adres een groepje van vier getallen, bijvoorbeeld 168.154.172.63. Doordat deze adressen bijna uitgedeeld zijn, moet men overschakelen naar IPv6.
IPv6
Bij IPv6 bestaat het IP adres uit 8 groepen van 4 hexadecimale getallen. Bijv. 2ffe:6a88:85a3:08d3:1319:8a2e:0370:7344. Naast een vergroting in aantal zijn er nog enkele andere voordelen bijgekomen, zoals betere routing en beveiliging op IP niveau.
IRC
(Internet Relay Chat) een tekstgebaseerd chatprotocol waarmee men direct met andere internet gebruikers kan communiceren. Er wordt gebruik gemaakt van channels.