Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

Mailagent
Programma om e-mail te ontvangen en te versturen. Bijv. Microsoft Outlook, Windows Mail, Mozilla Thunderbird
Meta-tags
Speciale HTML-code die informatie geeft over een HTML-pagina. Een meta-tag heeft geen invloed op de getoonde informatie, maar biedt extra informatie aan zoekmachines.
Mirror
Een website die een kopie is van de hoofdsite. Sommige websites worden zoveel bezocht dat er verschillende kopies in andere landen geplaatst worden. Het voordeel hiervan is dat de bereikbaarheid van de hoofdsite vergroot wordt en bovendien vermindert het het netwerk verkeer op internet, omdat gebruikers bestanden ophalen die dichterbij staan.
Mounten
Mounten is het beschikbaar maken van opslagmedia voor een besturingssysteem. Deze methode wordt gebruikt bij Linux. Concreet. Onder Windows heb je voor elke harde schijf en/of partitie, USB-stick, CD-Rom, DVD-drive, enz. een stationsletter beschikbaar: A:,C:,... Bij Linux heb je dat niet. Om toegang te krijgen tot bv. een CD-rom moet je een handeling uitvoeren die "mounten" wordt genoemd.
MS SQL server
Databanksysteem van Microsoft voor het opslaan van grote hoeveelheden informatie. MS SQL wordt vaak gebruikt in bedrijfstoepassingen.
Multimedia toepassing
Een toepassing die gebruik maakt van verschillende mediastromen, bijvoorbeeld video en geluid.
MySQL
Relationele database ontwikkeld via het "open source"-principe. Met behulp van SQL kunnen zogenaamde queries (lijsten met gegevens die voldoen aan op voorhand opgegeven criteria) worden getrokken uit een database.