Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

Rack
Rek in een datacenter waarin servers en andere apparatuur wordt geplaatst. Racks zijn gestandardiseerd, meestal 42U hoog en 19" diep.
Rackspace
Plaats in een datacenter rack. Rackspace wordt aangeduid in Units, een gestandaardiseerde afmeting in het rack.
Radiobutton
Een "klikbare" button die wordt gebruikt om een keuzemogelijkheid aan te geven op een formulier. Er kan maar een button aangevinkt worden. Meestal weergegeven als een bolletje.
Real Audio
Een methode om geluidsfragmenten direct via het internet te beluisteren, meestal in de vorm van streaming.
Real Video
Een methode om videofragmenten direct via het internet te zien, meestal via streaming.
Realtime
Onmiddelijk, zonder vertraging.
Redundantie
Het dubbel uitvoeren van apparatuur, waarbij het erg onwaarschijnlijk wordt dat één defect toestel tot downtime zal leiden. Een ander soortgelijk toestel kan de functies overnemen.
Remote Cold Reboot
Systeem waarbij vanop afstand een server kan worden uitgeschakeld en terug opgestart kan worden.
RFC
(Request For Comments) Een document waarin ontwikkelaars en andere internetspecialisten informatie uitwisselen,adviezen plaatsen en andere experts om commentaar vragen. Als u wilt weten hoe iets nu precies in z`n werk gaat dan moet u de RFC er op na slaan.
Router
Server of toestel dat 2 netwerken met elkaar verbindt. Een router leidt informatieaanvragen via een bepaalde route naar hun doel.
RSS
(Really Simple Syndication) Standaard voor het tonen van webfeeds. Is gebaseerd op het XML formaat.