Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

Tag
Code die in HTML gebruikt wordt om opmaak en structuur in het document te bepalen. Tags worden gebruikt in HTML en XML-achtige documenten.
TCP/IP
(Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Het basisprotocol voor communiceren op het internet, origineel ontwikkeld voor UNIX, maar vandaag beschikbaar op zowat alle computersystemen.
Telnet
Protocol voor toegang op afstand tot hostcomputers op internet. Met telnet kan op afstand op een host worden ingelogd en gewerkt worden als op een lokaal aangesloten computer. Deze verbinding is evenwel niet beveiligd, u gebruikt dus beter SSH.
Thunderbird
Mail agent van Mozilla. Dit is een openbron mailprogramma met vele mogelijke extensies. Bijv. Lightning kalender, beveiliging,...
TLD
(Top Level Domain) De laatste extensie van een domein wordt ook wel TLD genoemd. De extensie duidt op een geografische locatie (bijv. .be = België) of een specifiek gebruik (bijv. .com = commercieel)