Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

Virtual Hosting
Methode van hosting tussen shared hosting en dedicated hosting. Er wordt gebruik gemaakt van virtualization. De ontstane virtuele server kan eigen toepassingen draaien en kan beheerd worden als een dedicated server. Zie Hostbasket Flex servers.
Virtualization
(Virtualisatie) is een techniek om meerdere gescheiden besturingssystemen tegelijkertijd te laten draaien op één computer of server. Hostbasket biedt dit aan in zijn Flex Server pakketten.
VPN
(Virtual Private Network) Techniek waarbij op een publiek netwerk (het internet) een prive-netwerk kan worden opgezet. Hiervoor wordt er een zgn. beveiligde tunnel tussen de 2 punten opgezet via encryptie of encodering. Daardoor kan de informatie niet worden afgeluisterd.
VPS
(Virtual Private Server) veelgebruikte afkorting voor een virtuele server. Bij Hostbasket noemt dit Flex servers.