Telenet Cloud Online Help

Online Help Woordenlijst

Een woordenlijst is een alfabetische lijst van technische termen binnen een bepaald vakgebied. Deze woordenlijst verklaart verschillende technische termen. De termen zijn alfabetisch gerangschikt maar u kunt snel naar een specifieke term zoeken door in de index van de Online Help te klikken op de eerste letter van de term die u zoekt.

WAN
(Wide Area Network) een netwerk dat zich uitstrekt over een grote afstand.
WAP
Eerste versie van internet via een mobiele telefoon. Hiervoor moeten speciaal gecodeerde webpagina`s beschikbaar zijn.
Webmaster
Persoon die verantwoordelijk is voor het onderhoud van een website.
Webserver
Computer die is aangesloten op internet of een intranet en HTTP-verzoeken afhandelt. Op de webserver staan toepassingen die via het netwerk naar de browser worden gestuurd.
Whois
Een programma waarmee de informatie van domeinnamen geraadpleegd kan worden. Zo kan de eigenaar van een domeinnaam worden achterhaald.
WiFi
Logo voor draadloze netwerkproducten die werken volgens IEEE 802.11. Er zijn verschillende varianten (a, b, g, n) met elk hun typische snelheid en bandfrequentie.
Windows Mail
Mail agent van Microsoft. Is de opvolger van Outlook Express en wordt bij MS Windows Vista geleverd. Is beperkter in mogelijkheden dan Outlook.
Wysiwyg
(What you see is what you get) Software die toelaat om webpagina`s te bouwen, zonder dat alle HTML-codes moeten geschreven worden. Bijv. Adobe Dreamweaver, Microsoft Frontpage.