Hoe kan ik problemen in mijn PHP website opsporen?


Op onze gedeelde omgevingen worden er standaard geen PHP foutmeldingen aan de bezoeker getoond omwille van security redenen. Wegens de opbouw van onze omgeving is het echter niet mogelijk om standaard PHP foutmeldingen ook te loggen, zoals reeds gebeurt voor de bezoekers en Apache error logs.


Eén mogelijkheid hiervoor is het door ons laten aanpassen van uw PHP instellingen (php.ini), dit is echter steeds betalend wat tijdens bv. een ontwikkelingsfase niet altijd de beste oplossing is.

Om dit te omzeilen kan echter het onderstaand stukje PHP code toegevoegd worden aan uw .PHP bestanden waar u problemen mee ervaart. In de code kunt u nog kiezen om de foutmeldingen naar de bezoeker te printen of naar een bestand te loggen, of een combinatie van de twee.

In onderstaand voorbeeld wordt dit getoond adhv van een foutieve PHPinfo functie, dit kan echter in elk .PHP bestand toegepast worden. Let wel dat dit steeds bovenaan staat, net na de "

undefined undefined
ini_set(’display_errors’, 0);
ini_set(’log_errors’, 1);
ini_set(’error_log’, dirname(__FILE__) . ’/error_log.txt’);
error_reporting(E_ALL);
phppinfo();
?>

In dit voorbeeld worden foutmeldingen niet aan de bezoekers getoond (display_errors heeft waarde 0), maar wel naar een bestand gelogd (log_errors heeft status 1 en in het regeltje daaronder wordt de log file zelf opgegeven als zijnde error_log.txt in de huidige map).
Artikelnummer: 1577
Aangemaakt door: Fri, Jan 21, 2011 10:43 AM
Laatst bijgewerkt: Thu, Sep 13, 2012 4:48 PM
Aangemaakt door: Nick Corne [nick.corne@hostbasket.com]

Online URL: https://onlinehelp.cloud.telenet.be/article.php?id=1577