Wat is het verschil tussen een tijdelijke en een permanente redirect?Wat is een 301 redirect (Moved Permanently)?


Het cijfer 301 staat voor de status die je meegeeft aan de pagina; de bekendste hiervan is 404 – wat betekent dat de pagina niet gevonden is.

Een 301 redirect is een manier om aan een zoekmachine of browser aan te geven dat de pagina die bezocht wordt permanent is verplaatst naar een ander adres.

Wat doet Google met een 301 redirect?


Als een pagina is verhuisd, wilt u dit graag aan Google (of een andere zoekmachine) melden. Door een 301 redirect te gebruiken wordt de ranking die uw oude pagina had, overgedragen op de nieuwe pagina!
Inkomende links zullen eveneens worden overgezet naar de nieuwe site en zoekmachines zullen de inhoud van de website ook beter indexeren.

Wat is een 302 redirect (Found)?


De tijdelijke redirect wordt ook wel een 302 redirect genoemd. Het betreft hier een tijdelijke verwijzing, bijvoorbeeld een pagina met een melding dat de website under construction is.
 

Wat doet Google met een 302 redirect?


Een 302 redirect kan zeer grote gevolgen hebben voor zoekmachine optimalisatie. Zo zijn er talloze voorbeelden van sites en pagina’s die totaal niet vindbaar waren in Google door het gebruik van 302’s. Dit aangezien de zoekmachine de boodschap krijgt dat een pagina weliswaar verhuisd is, maar nog niet verwijderd mag worden. De zoekmachines laten dan de oude pagina staan en indexeren in principe niet de nieuwe pagina.

Voor zoekmachine optimalisatie is een 301 redirect dus een betere optie. De zoekmachine krijgt bij een 301 de opdracht de oude pagina te verwijderen en de nieuwe te indexeren.


Een 307 temporary redirect is de opvolger van de 302 en werd geïntroduceerd bij het uitkomen van HTTP/1.1. Dit betekent dat vorige versies van HTTP/1.1 moeilijkheden kunnen hebben met een 307 redirect.
 
 Artikelnummer: 1776
Aangemaakt door: Wed, Feb 9, 2011 3:02 PM
Laatst bijgewerkt: Thu, Sep 13, 2012 11:03 AM
Aangemaakt door: Nick Corne [nick.corne@hostbasket.com]

Online URL: https://onlinehelp.cloud.telenet.be/article.php?id=1776